^na vrh strane

50 godina tradicije

Informacija povodom nastale vanredne situacije

VESTI | PONEDELJAK, 19.05.2014. GODINE

Gerontološki centar Kragujevac zbrinuo je u okviru svojih prostorija 30 korisnika evakuisanih iz Gerontološkog centra Obrenovac kao i jednu kragujevačku porodicu koju čine dva odrasla lica i jedno dete, a koja je morala biti evakuisana iz svog doma zbog aktiviranog klizišta.

Ustanova je uspela da iz postojećih zaliha i akcijom zaposlenih obezbedi krevete, dušeke, posteljinu, ćebad, peškire, odeću, obuću, ishranu, manju količinu pelena za odrasle, sredstva za higijenu kao i prekovremeno angažovanje zaposlenih i određeni broj volontera.

Ono što će nam biti neophodno u najkraćem mogućem roku za 30 novoprimljenih korisnika jesu pelene veličine L, lekovi (i to: antihipertenzivi, antiagregaciona i antikoagulantna terapija, betablokatori, anksiolitici, H2 blokatori, laksativi, insulini, bronhodilatatori, antiparkinsonici, antiepileptici, antibiotici), sanitetski materijal (i to: gaze, flasteri, rastvori za previjanje). Takođe, neophodno je obezbediti i rukavice, maske, sredstva za ličnu higijenu, dezinficijense, lično rublje i posteljinu.

Gerontološki centar Kragujevac duguje veliku zahvalnost svim donatorima i volonterima koji danima ne prestaju da pomažu zbrinjavanje ugroženih lica smeštenih u našem Centru.

 

Copyright © 2013. www.gerontoloski-kg.rs  Rights Reserved.